You are here: Home Srpska liga Novi prvoligaš siguran: Sindjelić (Niš) - Moravac ORION 0:1

Sportska strana juga

Top dani u ORION Marketima od 16. do 19. decembra

Top dani u svim ORION Marketima od subote 16. do utorka 19 decembra.

Top dani u ORION Marketima od 11. do 17. decembra

Top dani u svim ORION Marketima od 11. do 17. decembra.

Srećna slava i živeli ! - Katalog od 18.11. do 20.12.

Katalog SREĆNA SLAVA od 18. novembra do 20. decembra.

Rezultati i Tabele

sreda, 28 maj 2014 16:46

Novi prvoligaš siguran: Sindjelić (Niš) - Moravac ORION 0:1

Iako su već i teoretski osigurali titulu i plasman u Prvu ligu Srbije, fudbaleri Moravac ORIONA su i Nišu nastavili pobedonosni pohod.

SRPSKA LIGA ISTOK - 27. KOLO

SINDJELIĆ (NIŠ) - MORAVAC ORION 0:1

Strelci: 0:1 Stefan Kostić u 23. minutu - Niš, stadion Železničara, gledalaca: 300, sudija: Milan Milutinović (Svrljig), žuti karton: Stošković (Sindjelić).

SINDJELIĆ: Mirdžić 7, Blagojević 6,5 (Nikolić -), M. Petrović 6,5, A. Petrović 6,5 (Rakočević -), Dugalić 6,5, Tomić 6,5, Stošković 6,5, Prokić 6,5 (Stanković 6,5), Riszić 6, Stupar 6,5, Stojanović 6,5.

MORAVAC ORION: M. Mitrović -, Cekić 7, Petrović 7 (Mladenović -), Cenić 7,5, Stefan Marković 7,5, Saša Marković 7, Nikolić 7, M. Stamenković 7,5, Milić 7 (B. Stamenković 7,5), Kostić 7,5, V. Stefanović 7 (N. Stefanović 7).

Igrač utakmice: Stefan Marković (Moravac ORION)

Iako su u nedelju i teoretski obezbedili osvajanje prvog mesta i plasman u Prvu ligu Srbije, fudbaleri Moravac ORIONA su na gostovanju u Nišu potvrdili najave da će do kraja igrati fer, sportski i korektno, sa jasnim ciljem i željom da u svakoj utakmici zabeleže pobedu.

U 23. minutu Stefan Kostić je posle dubinske lopte vešto iskoristio nesporazum u odbrani Nišlija i plasirao loptu u nebranjenu mrežu. Do odlaska na odmor još dve prilike za goste: Vladimir Stefanović u 29. i Ivan Milić u 34. minutu nisu uspeli da savladaju golmana Mirdžića.

Čonjenica da se igralo po jako toplom vremenu (utakmica je počela u 15:00 časova kako se ne bi poklapala sa utakmicom Radnički - Novi Pazar koja se igra na Čairu) uticala je na igru oba tima, posebno u drugom poluvremenu. Mrštančani su i protiv Sindjelića potvrdili da imaju najčvršćžu odbranu u ligi, pa pravi opasnosti po gol Milana Mitrovića nije bilo.

U samom finišu, u 90. i 93. minutu, dve sjajne prilike za brzonogog napadača Moravac ORIONA Ninoslava Nikolića ali je jednom uzdrmao stativu gola Nišlija, a jednom je Stefan Mirdžič odličnom intervencijom uspeo da sačuva svoju mrežu. U poslednjim trenucima susreta i jedan udarac na gol gostiju, ali je lopta završila u spoljnom delu mreže.

 

Ostale Vesti

Budite u toku!