You are here: Home Srpska liga Jovan Stanković: Cilj ostvaren, sledeće sezone korak dalje

Sportska strana juga

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

TOP DANI OD 15. DO 21. JANUARA

Top dani u svim ORION Marketima od 15. do 21. januara.

VELEPRODAJA ORION - Katalog od 25.12.2017. do 21.01.2018.

Katalog VEEPRODAJE ORION od 25.12.2017. do21.01.2018. godine.

Rezultati i Tabele

petak, 28 jun 2013 18:42

Jovan Stanković: Cilj ostvaren, sledeće sezone korak dalje

Predsednik i šef stručnog štaba Moravac ORIONA Jovan Stanković u ekskluzivnom intervjuju govori o prošloj sezoni i planovima za naredni period.

Kao debitant u srpskoligaškom društvu Moravac ORION je osvajanjem četvrtog mesta na kraju sezone, osvajanjem Kupa Jablaničkog okruga i plasmanom u Finale Kupa Istočne Srbije još jednom potvrdio da izrasta u veliki klub koji s pravom, a na osnovu ostvarenih rezultata, nosi i epitet najboljeg i najuspešnijeg ne samo u Leskovcu i Jablaničkom okrugu, već i na čitavom prostoru južno od Niša.

U ekskluzivnom intervjuu za Sportsku stranu Juga prvi čovek Moravac ORIONA govori o upravo završenoj sezoni, ali i otkriva planove za sledeću sezonu i godine koje dolaze.

Kakvi su Vaši utisci o Srpskoj ligi Istok na kraju prvenstva ?

- Prateci Srpsku ligu još dok smo bili zonaši, i imajući u vidu pad kvaliteta po ligama koji je očigledan poslednjih godina, nije mi bilo teško da procenim kvalitet igrača koji su nam potrebni. Naravno i pripreme i rad je prilagodjen stepenu takmičenja i planu da se na kraju prvenstva ekipa Moravac ORION nadje u prvih pet ekipa, što smo u potpunosti ostvarili osvajanjem ČETVRTOG mesta. Da smo imali malo više iskustva i sreće mogli smo i koju stepenicu više, ali mišljenja smo svi u klubu da smo napravili odličan i za naš klub istoriski uspeh. Takodje mišljenja sam da je po kvalitetu prikazanom, shodno radu, zalaganju i finansijama svaki klub zauzeo mesto koje mu i pripada. Jedino je možda Dinamo iz Vranja malo neozbiljno shvatio kraj prvenstva i sam sebe izbacio iz lige - kaže na početku razgovora šef stručnog štaba Moravac ORIONA Jovan Stanković.

Pružili ste šansu velikom broju mladih igrača, u prolećnoj polusezoni nastupali ste i sa 5 pa i 6 bonus igrača, a širom Srbije dobijali pohvale kako Vaša ekipa igra najbolji fudbal u ligi ?

- Šansu mladjim igračima treba uvek davati jer je takav i trend u svetu. Mladji igrači brže uče nove stvari jer imaju manje navika koje u fudbalu treba stalno menjati, mogu više da izdrže naporan rad, trče više i što je najvažnije slušaju, a to je jako bitno kako za njih same tako i za trenera. Zbog svega toga sam uvek i davao šansu mladjima a kao rezultat ispravnosti mog rada nije samo četvrto mesto vec i osvajanje kupa Jablaničkog okruga i Finale kupa Regiona Istočne Srbije. Ne kažem ja da treba se odreći starijih igrača, tu mislim na starije od 27 godina, jer oni su uvek potrebni svakom klubu, samo treba dobro proceniti koliko, a primeri za sve to mogu nam biti,kako pohvale od strane protivnika i publike tako i Superligaš OFK Beograd u kome je prosek starosti igrača ispod dvadeset godina.

Moravac Orion je postao interesantan velikom broju i proverenih ali i mladih igrača. Kakvi su planovi za prelazni rok i pripreme za novu sezonu ?

- Koliko je Moravac Orion interesantan mladim fudbalerima govore i selektivne utakmice odigrane u Mrštanu, i što je najvažnije u tim utakmicama smo mogli da vidimo da su došla stvarno talentovana deca i deca koja vole fudbal. Mi smo već obavili razgovor sa većinom njih i njihovim roditeljima i ona će biti naša glavna pojačanja po selekcijama. Moravac ORION će se od ovog prvenstva takmičiti u svim ligama RIS-a i učiniti sve da bar jedna ili dve selekcije udju u Kvalitetnu ligu Srbije. Imamo sve što nam je potrebno za to, svaka selekcija ima svoj teren, odlične trenere i što je najvažnije, kod nas fudbaleri ne razmišljaju o članarinama, opremi, rekvizitima, putovanjima već samo o svom napretku. Za sve te najbolje obezbedjena je i stipendija koju naš klub već duže vreme isplaćuje bez dana zakašnjenja.

A kada su u pitanju stariji igrači ?

- Što se konkretno tiče prvog tima stvari su već jasne. Odlaze Milan Stanković, Zvonimir Stanković, Marko Kostić, Dušan Mitić, Nikola Djokić, Miloš Pešić, Aleksandar Danić i Milan Cakić. Sa nekima će se obaviti dodatni razgovor posle čega će možda još neko od njih biti slobodan. Što se tiče pojačanja njih već imamo, sa nekima su još pregovor,i a i još uvek se prave liste potrebnih po mestima i liste želja. Moravac ORION neće dovesti nijednog igrača za koga proceni da nije željan uspeha, napretka i to obostranog, jer to je jedini put kojim ce se kretati Moravac ORION - rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Sportsku stranu Juga šef stručnog štaba Moravac Oriona Jovan Stanković.

Prvu sezonu u Niškoj zoni Moravac Orion je pre sve dve sezone završio na četvrtom mestu. I prvu sezonu u Srpskoj ligi Istok Mrštančani su završili na četvrtom mestu. Već u drugoj sezoni u Niškoj zoni Moravac ORION je dominantnom igrom i bez poraza osvojio prvo mesto i plasirao se u Srpsku ligu Istok. Prošlog leta napravljene su nove tribine, a sa nova tri pomoćna terena Sportski centar ORION postao je pravi mali fudbalski raj. Ove sezone napravljen je korak dalje. Ambiciozni prvi čovek Moravac ORIONA najavljuje nove uspehe, već u narednoj sezoni.

Ostale Vesti

Budite u toku!