You are here: Home Srpska liga Stanković: Godina velikih uspeha Moravac Oriona

Sportska strana juga

Otvoren novi SUPER ORION Market u Leskovcu

Novi SUPER ORION Market otvoren je danas u Leskovcu, u ulici Đure Đakovića broj 2.

TOP DANI OD 15. DO 21. JANUARA

Top dani u svim ORION Marketima od 15. do 21. januara.

VELEPRODAJA ORION - Katalog od 25.12.2017. do 21.01.2018.

Katalog VEEPRODAJE ORION od 25.12.2017. do21.01.2018. godine.

Rezultati i Tabele

sreda, 21 novembar 2012 18:46

Stanković: Godina velikih uspeha Moravac Oriona

Nova zvezda na fudbalskom nebu Srbije zove se Moravac Orion. To je potvrdjeno rezultatima kako u Niškoj zoni, tako i u debiju u Srpskoj ligi Istok.

Uvek u žiži interesovanja, predsednik i šef stručnog štaba Moravac Oriona Jovan Stanković svestan je da njegova ekipa igrama i rezultatima postavlja visoke standarde kako rivalima, tako i sebi za period koji sledi.

Posle neverovatne sezone bez poraza u Niškoj zoni, Moravac Orion je i u Srpskoj ligi Istok kao novajlija uspeo da se nametne kao jedan od vodećih autoriteta. Organizacja i način funkcionisanja kluba, odlične igre i rezultati doveli su do toga da i u novom društvu o Moravac Orionu svi govore sa poštovanjem i uvažavnjem.

- Ono što je uradio FK Moravac ORION u Niškoj zoni, završio sezonu bez poraza, sa samo 4 nerešena rezultata i 26 pobeda, sa 107 datih i samo 8 primljena gola, sa gol razlikom PLUS 99, to nijedan klub do sada nije uradio ne samo u Niškoj zoni nego ni u jednom zonskom niti saveznom rangu takmicenja, Kada se tom impresivnom i za ginisa uspehu doda ovakav debi u srpskoj ligi, Moravac ORION je posigao najveći uspeh u svojoj 65 godina dugoj istoriji i ujedno postao trenutno najuspešniji klub Jablaničkog okruga, ali i najuspešniji ukupno gledano u poslednjih nekoliko godina. Dok velikani kao što su Dubočica, Vlasina, Radan, Vučje i mnogi drugi jedva opstaju i poniru sve niže, naš klub postaje primer za sve kako treba raditi,, ali i dokaz da se od slave nikada nije, niti će moći da se živi. Naš veliki uspeh je pomogao da se probudi srpski inat pa je tako najverovatnije Dubočica spašena sigurnog nestanka, probudili smo i uspavanu Vlasinu u koju su došli pravi fudbalski zaljubljenici koji će sigurno ovaj klub vratiti na put stare slave. Pojavio se i jedan novi klub, klub željan uspeha i dokazivanja da i on moze slicno nesto da uradi i da ne bude samo Moravac ORION - kaže u ekskluzivnom razgovoru za Sportsku stranu Juga prvi čovek Moravac Oriona Jovan Stanković.

Pretpostavljam da mislite na Moravac iz Predejana ?

- Poguran željom, srpskim inatom, možda pomalo i ljubomorom, krenuo je i klub Moravac iz sela Predejane. Na dobrom su putu i još neki seoski klubovi što je veliki uspeh za fudbal uopšte, a najveće zasluge za budjenje fudbala u manjim mestima pripadaju pre svega našem klubi i našem velikom uspehu. Nadam se da nikada više neće biti fudbalski centri samo u gradu vec u čitavom okrugu, i da će se fudbal igrati kako u Mrštanu tako i u Gornjem Stopanju i u Brzi, Bošnjacu, Lipovici i mnogim drugim mestima jer samo tako može da se fudbal u našem okrugu ali i celokupni srpski fudbal oporavi i vrati na staze uspeha iz prethodnih godina.

Od svojih saradnika, od igrača u Vašem timu, uvek tražite više i bolje ?

- Ja sam kao predsednik i šef stručnog štaba zadovoljan trenutnim mestom na tabeli. Uvek možemo žaliti za boljim i izgubljenim bodovima, pogotovu na domaćem terenu, ali i mi smo uzeli bodove u gostima, a i drugi klubovi su gubili na svom terenu, na primer Dubočica, Radnički Pirot, Radnik, Trstenik i mnogi drugi. Mi smo jedan od retkih klubova koji nisu izgubili na domaćem terenu i to je po meni veoma važno. U poslednjoj utakmici protiv Hajduk Veljka ušli smo u meč bez 4 suspendovana i udaljena igraca, bez dvojice povredjenih igrača, dvojica nisu igrala zbog kartona, dvojica su igrala povredjena, igrali smo bez DESETORICE a ipak ostavili bolji utisak i po meni odigrali veoma dobro. Pobeda nam je izmakla, a nedostajalo nam je i malo sportske sreće. Na toj utakmici sam video da mogu da računam u potpunosti i u svakoj utakmici i na mladje igrače, igrače pred kojima je svetla buducnost a takvih u našem klubu ima još.

Na kraju jesenjeg dela prvenstva gostujete ekipi Borca, a zatim sledi duga zimska pauza ?

- U nedelju se igra poslednje kolo jesenjeg prvenstva i mi ćemo pokušati da donesemo sva tri boda iz Kruševca. Imam poverenja u svoje igrače i mislim da su spremni za to. Sa ta tri boda Moravac ORION bi bio u ""KLUBU PET"" timova koji će se malo izdvojiti i na proleće će se tražiti jedan od tih PET klubova za PRVU LIGU. Mi ćemo nastaviti sa treninzima još dok je ovako lepo vreme u vidu prijateljskih utakmica i na odmor otići početkom decembra. Pauza će trajati oko mesec dana tako da bi pripreme za novu sezonu trebali da počnemo odmah posle nove godine. Počećemo sa teretanom, nastaviti u Mrštanu sa opštim pripremama, a završiti ih u inostranstvu krajem februara u vidu učešća na turnirima. Moravac ORION neće odustati od borbe za prvo mesto dokle god postoje teoretske šanse ili do ostvarivanja svog CILJA I SNA A TO JE PRVA LIGA SRBIJE - poručuje Stanković.

Ne odustajete od cilja koji ste postavili ?

- Moravac ORION neće razočarati kako svoje navijače tako i širu fudbalsku javnost, ne samo u ovoj i sledećoj godini, vec i mnogo duze. Naš klub ima perspektivu, zdrave temelje, uspešne selekcije, zdrav rad i istinsku ljubav, želju i snagu da uspe. Vreme Moravac ORIONA tek dolazi i ovo su samo počeci velikog uspeha i puta u stvaranju velikog kluba, VELIKOG MORAVAC ORIONA - uverava Jovan Stanković.

Jedna uspešna priča započeta pre nepune tri godine se nastavlja. Predsednik Moravac Oriona najavljuje još veće uspehe i stvaranje velikog kluba. Sve što je do sada najvljivao je i ispunio. Zato ne treba sumnjati da će i nove, izuzetno visoke ciljeve ostvariti i nastaviti da bude predvodnik budjenja fudbala na čitavom jugu Srbije.

Ostale Vesti

Budite u toku!