You are here: Home Fudbal Vesti FS RIS: Pove─çanje broja zona od sezone 2014/2015.

Sportska strana juga

Moravac Premium 3 u 1

Instant kafa Moravac Premium 3u1

Moravac Premium 2 u 1

Instant kafa - Moravac Premium 2u1

Rezultati i Tabele

─Źetvrtak, 30 maj 2013 10:03

FS RIS: Pove─çanje broja zona od sezone 2014/2015.

Predlog Propozicija takmi─Źenja za sezonu 2013/2014. potvrdio je ranije najave o formiranju jo┼í jedne, tre─çe zone u okviru FS RIS.

U FS RZS ta praksa ve─ç ┼żivi, nedavno su na organima FS Vojvodine, najavili spremnost da od leta 2014. godine broj klubova sa zonskim statusom pove─çaju, a takmi─Źenje organizuju u tri grupe. Pritom su ─Źelnici FSV imali u vidu izuzetno slo┼żenu finansijsku situaciju u dr┼żavi i te┼íko─çe klubova da obezbede sredstva za rad i takmi─Źenje, ali i ocenili kako formiranjem jo┼í jedne grupe ne─çe do─çi do "razvodnjavanja" kvaliteta, naprotiv da ─çe mnoge sredine dobiti dodatni impuls da najpre ulo┼że u stvaranje sportskih standarda, omasovljenje fudbalskog pokreta, poja─Źaju rad┬á sa najmla─Ĺim uzrastima.

 

Izvr┼íni odbor FS RIS je i pre majske sednice nagovestio kako ima mesta razmi┼íljanju da se pored Ni┼íke i Pomoravsko - Timo─Źke zone, formira jo┼í jedna grupa zonskog stepena takmi─Źenja sa po 16 klubova. Uporno┼í─çu Bogoljuba Stepanovi─ça, predsednika OFS FSS, ali pre svega argumentacijom koju je na ranijem sastanku ponudio, uspeo je da zaintrigira rukovodstvo Saveza koje je posle majskog razmatranja iza┼ílo sa konkretnim predlogom pred svoje ─Źlanstvo i zatra┬×ilo oficijelno izja┼ínjenje Okru┼żnih fudbalskih saveza i FS Grada Ni┼ía. Sa rokom da se o teritorijalnoj organizaciji zonskog stepena takmi─Źenja u nadle┬×nosti FS RIS izjasne do 15. juna ove godine.
Predlogom izmena i dopuna Propozicija takmi─Źenja zonskih liga FS RIS za takmi─Źarsku 2013./2014.godinu planira se da iz Pomoravsko-Timo─Źke, odnosno Ni┼íke zone na kraju narednog prvenstva ispadnu dva najslabije plasirana kluba, dakle klubovi koji osvoje 15. odnosno 16.mesto. Po zavr┼íetku narednog prvenstva formirale bi se po teritorijalnom principu tri fudbalske zone,koje su u predlo┼żenom materijalu dobile radne nazive: Fudbalske zone "Istok", "Zapad" i "Jug" sa po 16 klubova.

Ostale Vesti

 

Anketa

Ko ─çe biti novi prvak Srbije u fudbalu ?

Budite u toku!