You are here: Home Fudbal Vesti FS RIS: Povećanje broja zona od sezone 2014/2015.

Sportska strana juga

Moravac Premium 3 u 1

Instant kafa Moravac Premium 3u1

Moravac Premium 2 u 1

Instant kafa - Moravac Premium 2u1

Rezultati i Tabele

četvrtak, 30 maj 2013 10:03

FS RIS: Povećanje broja zona od sezone 2014/2015.

Predlog Propozicija takmičenja za sezonu 2013/2014. potvrdio je ranije najave o formiranju još jedne, treće zone u okviru FS RIS.

U FS RZS ta praksa već živi, nedavno su na organima FS Vojvodine, najavili spremnost da od leta 2014. godine broj klubova sa zonskim statusom povećaju, a takmičenje organizuju u tri grupe. Pritom su čelnici FSV imali u vidu izuzetno složenu finansijsku situaciju u državi i teškoće klubova da obezbede sredstva za rad i takmičenje, ali i ocenili kako formiranjem još jedne grupe neće doći do "razvodnjavanja" kvaliteta, naprotiv da će mnoge sredine dobiti dodatni impuls da najpre ulože u stvaranje sportskih standarda, omasovljenje fudbalskog pokreta, pojačaju rad  sa najmlađim uzrastima.

 

Izvršni odbor FS RIS je i pre majske sednice nagovestio kako ima mesta razmišljanju da se pored Niške i Pomoravsko - Timočke zone, formira još jedna grupa zonskog stepena takmičenja sa po 16 klubova. Upornošću Bogoljuba Stepanovića, predsednika OFS FSS, ali pre svega argumentacijom koju je na ranijem sastanku ponudio, uspeo je da zaintrigira rukovodstvo Saveza koje je posle majskog razmatranja izašlo sa konkretnim predlogom pred svoje članstvo i zatražilo oficijelno izjašnjenje Okružnih fudbalskih saveza i FS Grada Niša. Sa rokom da se o teritorijalnoj organizaciji zonskog stepena takmičenja u nadležnosti FS RIS izjasne do 15. juna ove godine.
Predlogom izmena i dopuna Propozicija takmičenja zonskih liga FS RIS za takmičarsku 2013./2014.godinu planira se da iz Pomoravsko-Timočke, odnosno Niške zone na kraju narednog prvenstva ispadnu dva najslabije plasirana kluba, dakle klubovi koji osvoje 15. odnosno 16.mesto. Po završetku narednog prvenstva formirale bi se po teritorijalnom principu tri fudbalske zone,koje su u predloženom materijalu dobile radne nazive: Fudbalske zone "Istok", "Zapad" i "Jug" sa po 16 klubova.

Ostale Vesti

 

Anketa

Ko će biti novi prvak Srbije u fudbalu ?

Crvena Zvezda - 56.7%
Partizan - 36.1%
Neko treći - 7.2%

Total votes: 97
The voting for this poll has ended on: 05 avg 2014 - 00:00

Budite u toku!